Cultuur – Op zoek naar goud

Succesvol een organisatie veranderen lukt niet zonder ook aandacht aan de cultuur te schenken. Maar al te vaak gebeurt dit niet of onvoldoende en daardoor behaalt minder dan 30% van de verandertrajecten het verwachte resultaat.
Bent u op zoek naar een cultuur waarin zelfvertrouwen en openheid centraal staan en verantwoordelijkheid en initiatieven genomen (durven) worden, dan is ons programma “Op zoek naar Goud” de sleutel voor uw succes.

Het concept is toepasbaar binnen elke organisatie, klein en groot. Door een enerverende, leerzame, verhelderende en soms confronterende aanpak zijn alle ingrediënten aanwezig om een succesvolle cultuuromslag tot stand te brengen en te verankeren. Het programma is een combinatie van samen dingen doen en beleven, kennis opdoen, opfrissen en het allerbelangrijkste: op zoek gaan naar het Goud binnen uw organisatie. Het management zet de koers uit. Maar het trekken van de kar is onbegonnen werk om “alleen” te doen.

Tijdens een kick-off worden medewerkers én management geconfronteerd en bewust gemaakt omtrent gedrag en samenwerking en dat dit ook anders kan. Het programma geeft veel input, waar het team, deels op eigen kracht en deels onder begeleiding, mee verder kan. Afhankelijk van de situatie, gaat een kleine groep medewerkers daarna als expeditieteam op zoek naar het Goud binnen uw organisatie, dit is een zeer goede en beproefde methode.

Een opdrachtgever aan het woord:
“In verandertrajecten worden de medewerkers vaak achteraf geconfronteerd met de organisatorische wijzigingen en structuuraanpassingen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat 70% van de verandertrajecten niet het gewenste resultaat geeft. Immers: verandering in organisatievorm vraagt dikwijls ook om een verandering in de werk- en handelswijze van de werknemers. Als directeur herinrichting van het Shared Service Centre durf ik te zeggen dat de cultuuromslag de basis is geweest van ons succes. Samen hebben wij de cultuur bepaald en samen dienen wij de cultuur te verankeren. Met de expeditie hebben wij een prima tool gevonden om de cultuurwaarden verder uit te dragen. “

Trudy Zonneveld
Directeur herinrichting SSC USG People

Wilt u bij de succesvolle 30% behoren? Neem contact met ons op!