Er is iets bijzonders aan de hand met het StiPP-pensioen. Bij het bepalen van de pensioenopbouw van uitzendkrachten tellen ook de gewerkte weken in een ver verleden mee. Maar in de praktijk zijn die gegevens vaak dan al lang niet meer beschikbaar. Henk Geurtsen legt uit hoe dit zit. En komt met een oplossing.
Doorgaan met het lezen van “De wondere wereld van het StiPP-pensioen”Blogs
Recruitment technologie: hoe pak je het aan?
Hoe zit het nou met die autodealer en de rijschool?
In een eerder artikel daagde ik leveranciers van recruitmentsoftware uit om te reageren op mijn stelling dat hun rol niet veel verder zou moeten gaan dan het leveren en onderhouden van goed werkende software. “Een autodealer is geen rijschool”, dus het adviseren over de uitvoering van het primaire proces moet je aan een specialist overlaten.
Nou, de handschoen is opgepakt! Mijn beeldspraak sprak kennelijk tot de verbeelding, want ik heb heel wat bijgeleerd over de autowereld.
Doorgaan met het lezen van “Recruitment technologie: hoe pak je het aan?”Tool voor berekening transitievergoeding
Het is lastig om de transitievergoeding juist te berekenen voor medewerkers die geen vast (maand)salaris hebben, zoals oproepkrachten, uitzendkrachten et cetera.
Doorgaan met het lezen van “Tool voor berekening transitievergoeding”7 vragen over…de backoffice
In het Flexmarkt magazine beantwoorden Martijn Remmelzwaal en Henk Geurtsen vragen over de flexbranche Lees het hele artikel
Het nieuwe flex – oplossen van de mismatch
Je hoeft niet helderziend te zijn om te begrijpen hoe het jaar 2020 herinnerd zal worden. Inmiddels lijkt er licht aan het eind van de tunnel. Tijd om vooruit te kijken. Naar jaren waarin bedrijven – opdrachtgevers van flexbedrijven – heel veel onderwerpen op hun strategische agenda hebben staan. En zij dus meer dan ooit behoefte hebben aan échte ondersteuning op het vlak van personeel. Wat zijn de ontwikkelingen en wat betekenen deze voor de toekomst van flex?
Doorgaan met het lezen van “Het nieuwe flex – oplossen van de mismatch”Een autodealer is geen rijschool
Laatst werd ik benaderd door een nieuwe klant. “Hans, je moet me helpen bij het kiezen van een nieuw recruitmentsysteem. Het systeem dat we nu hebben is echt kansloos!”. Toevallig betrof het een systeem dat ik kort daarvoor tot groot enthousiasme bij een andere klant had geïmplementeerd…
Hoe kan het dat een systeem bij het ene bedrijf wel functioneert, terwijl bij een ander bedrijf de stoom al uit de oren komt bij het horen van de naam?
Doorgaan met het lezen van “Een autodealer is geen rijschool”Wat heeft een business controller de uitzendbranche te bieden?
In de uitzendwereld is men vooral gefocussed op de kostprijs. Terwijl de prijs een veel belangrijker instrument is om succesvol te zijn als uitzendbureau. “Óf je gaat mee in de prijzenoorlog óf je vraagt een beter, houdbaar, tarief door echt meer toegevoegde waarde te bieden.”
Doorgaan met het lezen van “Wat heeft een business controller de uitzendbranche te bieden?”Eenmalige uitkering bouw, ook voor uitzendkrachten?
Normaal gesproken hebben uitzendkrachten geen recht op een eenmalige vergoeding, omdat eenmalige vergoedingen geen onderdeel zijn van de inlenersbeloning. Bij de Bouw-cao werkt het allemaal een tikje anders. Henk Geurtsen legt uit hoe dat zit.
Doorgaan met het lezen van “Eenmalige uitkering bouw, ook voor uitzendkrachten?”Handige tools beschikbaar
Experts in Flex heeft enkele handige tools voor u beschikbaar: Kostprijsberekening 2021 en een vernieuwde en uitgebreidere versie van de ET-tool.
“Werving drie keer over de kop” – recruitment technologie in praktijk
Dit jaar zal door Corona (ook) voor de flexbranche de boeken ingaan als turbulent. Gemiddeld verliezen intermediairs een substantieel deel van hun omzet. Maar de verschillen zijn groot. Afhankelijk van de branches waarin bemiddeld wordt, leunen sommige flexbedrijven zwaar op de NOW regelingen, terwijl andere bedrijven bloeien als nooit tevoren. Meer dan ooit wordt duidelijk dat technologie je kan helpen om ook in deze tijd succesvol te zijn. Mits je het op de juiste manier aanpakt.
Doorgaan met het lezen van ““Werving drie keer over de kop” – recruitment technologie in praktijk”