Blogs

7 vragen over….consultancy versus detachering

In de rubriek Flexvraag van het magazine Flexmarkt beantwoordt Henk Geurtsen, oprichter en partner bij Experts in Flex vragen in de flexbranche. Ook een vraag? Stuur een mail naar info@expertsinflex.nl

Er zijn diverse bedrijven die zich profileren als consultancybureau, waarbij je je de vraag kunt stellen of dat in het licht van de Nederlandse wetgeving over het ter beschikking stellen van arbeid onder leiding en toezicht van een derde wel juist is (artikel 7:690 BW).

Doorgaan met het lezen van “7 vragen over….consultancy versus detachering”

8 vragen over NEN 4400-1

De NEN 4400-1 norm is vanaf 2023 voorzien van diverse wijzigingen. Een nieuw onderwerp in de controle, is dat de aanwezigheid van proceduredocumentatie meegewogen wordt in de bepaling van het risicoprofiel van de onderneming. In Flexmarkt magazine beantwoorden we een aantal basisvragen over dit onderwerp.

7 vragen over… Binden en boeien door detachering

In de rubriek Flexvraag beantwoorden Henk Geurtsen en Hans Scheers van Experts in Flex vragen over onderwerpen in de flexbranche. In dit artikel: 7 vragen over binden en boeien door detachering.

De krappe arbeidsmarkt en de wetgeving maken uitzenden steeds minder aantrekkelijk. Flexbedrijven richten zich steeds meer op ‘echt’ detacheren. Goed werkgeverschap, en daarmee binden en boeien van medewerkers, wordt steeds belangrijker.

Doorgaan met het lezen van “7 vragen over… Binden en boeien door detachering”

De waarde van je eigen database

Als flexbedrijf betaal je veel geld voor het publiceren van vacatures op jobboards en social media. Daar kun je financieel makkelijk op leeglopen. Zeker nu de arbeidsmarkt historisch krap is en de concurrentie moordend. Ik snap de gedachte, maar levert het voldoende op en is het verstandig? Sta eens stil bij de waarde die je in loop van de tijd hebt opgebouwd in je eigen database.

Doorgaan met het lezen van “De waarde van je eigen database”