Blogs

Diversiteit tilt flexbedrijf naar hoger niveau

Binnen organisaties zie je vaak homogeniteit in teamsamenstelling. Terwijl diversiteit, zeker ook in de flexbranche met soms meerdere vestigingsteams, essentieel is. Intercedenten en vestigingsmanagers met verschillende talenten vullen elkaar aan. Dat stelt Bert Visser, coach en partner bij Experts in Flex, in zijn blog voor Flexmarkt.
Bert Visser (Experts in Flex)

Doorgaan met het lezen van “Diversiteit tilt flexbedrijf naar hoger niveau”

Regeling “onwerkbaar weer” niet voor uitzendkrachten

Winterweer! Regeling voor uitzendkrachten?? 

Uitzendkrachten komen met dit winterweer natuurlijk met de vraag hoe het zit met hun salarisbetaling, als het werk bij de opdrachtgever tijdelijk niet doorgaat. Sterker nog, wij hebben voorbeelden van uitzendkrachten die door UWV worden doorverwezen naar hun uitzendbureau voor doorbetaling. De regeling “onwerkbaar weer” geldt namelijk (nog) niet voor hen.

Doorgaan met het lezen van “Regeling “onwerkbaar weer” niet voor uitzendkrachten”
Recruitment software

Recruitment technologie: hoe pak je het aan?

Hoe zit het nou met die autodealer en de rijschool? 

In een eerder artikel daagde ik leveranciers van recruitmentsoftware uit om te reageren op mijn stelling dat hun rol niet veel verder zou moeten gaan dan het leveren en onderhouden van goed werkende software. “Een autodealer is geen rijschool”, dus het adviseren over de uitvoering van het primaire proces moet je aan een specialist overlaten. 

Nou, de handschoen is opgepakt! Mijn beeldspraak sprak kennelijk tot de verbeelding, want ik heb heel wat bijgeleerd over de autowereld.

Doorgaan met het lezen van “Recruitment technologie: hoe pak je het aan?”
Oplossen van de mismatch

Het nieuwe flex – oplossen van de mismatch

Je hoeft niet helderziend te zijn om te begrijpen hoe het jaar 2020 herinnerd zal worden. Inmiddels lijkt er licht aan het eind van de tunnel. Tijd om vooruit te kijken. Naar jaren waarin bedrijven – opdrachtgevers van flexbedrijven – heel veel onderwerpen op hun strategische agenda hebben staan. En zij dus meer dan ooit behoefte hebben aan échte ondersteuning op het vlak van personeel. Wat zijn de ontwikkelingen en wat betekenen deze voor de toekomst van flex?

Doorgaan met het lezen van “Het nieuwe flex – oplossen van de mismatch”
Gebruik recruitmentsysteem

Een autodealer is geen rijschool

Laatst werd ik benaderd door een nieuwe klant. “Hans, je moet me helpen bij het kiezen van een nieuw recruitmentsysteem. Het systeem dat we nu hebben is echt kansloos!”. Toevallig betrof het een systeem dat ik kort daarvoor tot groot enthousiasme bij een andere klant had geïmplementeerd… 

Hoe kan het dat een systeem bij het ene bedrijf wel functioneert, terwijl bij een ander bedrijf de stoom al uit de oren komt bij het horen van de naam?

Doorgaan met het lezen van “Een autodealer is geen rijschool”