Martijn Remmelzwaal

Martijn Remmelzwaal werkt vanaf 1998 binnen de flexbranche in diverse functies.

Vanaf 2017 is Martijn partner bij Experts in Flex en in 2020 startte hij het bedrijf FlexChecker (www.flexchecker.com). 

Vóór het zelfstandig ondernemerschap bekleedde hij de directiefunctie Operations en Facility Services binnen het SSC van het USG People (vandaag de dag RGF Staffing). 

Martijn heeft een juridisch economische achtergrond. In zijn loopbaan heeft hij altijd een voortrekkersrol gespeeld bij digitalisering, reorganisaties en als leider/leidinggevende met een diverse span of control. Personele veranderingen, teamvorming en -optimalisatie, koers bepalen, plannen maken en executeren. Dit zijn hoofdthema’s in z’n carrière.

Van huis uit een sterke IT affiniteit en een breed netwerk bij de softwareleveranciers voor de uitzendbranche. Kennis van alle onderdelen van het uitzendproces. In bijzonder wet- en regelgeving in de flexbranche, (kost)prijsstrategie, organisatorische of procesmatige optimalisatie en verandertrajecten, kwaliteit- en risicomanagement, compliancy en auditvraagstukken. 

Altijd als doel om een vanuit geformuleerde strategie optimaal resultaat, productiviteit en kwaliteit te realiseren.

Martijn heeft leiding gegeven aan grotere herinrichtingsvraagstukken. Challenged een managementteam via heisessies tot een visie, strategisch plan, SWOT analyse etc. Vaak gepaard met een stevige HR component; herziening en waardering van functies, organisatieblauwdruk, boventalligheid, samenwerking met de OR. Maar ook cultuurverandering, persoonlijke en team effectiviteit. Kortom: een no nonsense interim executive, change-officer, inhoudelijk adviseur met een “voeten in de klei” mentaliteit en 25 jaar ervaring in de flexbranche.