Recruitment

Het werven van geschikt personeel is één van de kernactiviteiten van ieder flexbedrijf. In de huidige krappe arbeidsmarkt is de kandidaat de belangrijkste sleutel tot verdere groei. “Wie de kandidaat heeft, heeft de omzet”. Toch is de kwaliteit van de recruitment bij veel flexbedrijven onder de maat. 

Recruitment moet het onderscheidend vermogen zijn van iedere personeelsintermediair. Dat betekent dat het beter en efficiënter moet (en kan)! De vraag is “Hoe?”.

Aan welke knoppen moet je draaien? Hoe zorg je dat je investeert in de middelen die jou echt vooruit helpen? Experts in Flex wijst als onafhankelijke kennispartner de weg in de steeds ondoorzichtiger wordende jungle van de recruitment middelen en -partijen!

Ontwikkelingen

De ontwikkelingen op het gebied van recruitment gaan snel. Mensen zoeken steeds minder vaak actief naar vacatures. Tegelijkertijd zijn werkgevers steeds actiever in hun zoektocht naar het juiste personeel. Het aantal media waarmee potentiële werknemers benaderd kunnen worden is bijna oneindig. Jobboards, social media, zoekmachines en advertentieruimtes op websites en apps maken het mogelijk om de juiste kandidaat steeds gerichter te benaderen. En ze maken het mogelijk om al veel te weten te komen van kandidaten, nog voordat er contact is geweest.

De intermediair heeft in dit krachtenveld een bijzondere positie. De kandidaat gaat zijn werkzaamheden immers op de locatie – en veelal onder leiding en toezicht – van de opdrachtgever werken. Dat zorgt voor specifieke uitdagingen bij het ‘verkopen’ van de vacatures. Die uitdagingen zijn te overwinnen door een goede recruitment aanpak.

Recruitment diensten

Experts in Flex zorgt dat uw recruitment op topniveau komt. Met de inzet van de middelen en media die passen bij uw wervingsvraag. Vanuit onze kennis van uitzenden & detachering, gecombineerd met die van recruitment, zorgen wij dat uw recruitment-euro optimaal besteed wordt:

  • employer branding
  • arbeidsmarktcommunicatie
  • online strategie
  • recruitment automatisering
  • selectie en implementatie van het best passende recruitmentsysteem (ATS)

Recruitment technologie

Recruitment technologie kan uw bedrijf helpen om de juiste kandidaat op het juiste moment te vinden of te benaderen. Een investering in de juiste tools loont. Maar een verkeerde keus of een verkeerd gebruik kost veel geld en energie. En erger: het frustreert uw medewerkers. Hoe selecteer je de juiste tools in de steeds voller wordende jungle met veelbelovende systemen?

Experts in Flex begrijpt uw business en kent het technologische landschap. We analyseren waar de meeste winst te behalen valt en kiezen het Applicant Tracking System (ATS, recruitment systeem) en de tooling die uw bedrijf echt vooruit helpen.

De keuze is belangrijk, maar dit is slechts het begin. Experts in Flex helpt om de systemen optimaal in te richten en we begeleiden het implementatieproces. Denk daarbij aan eventuele koppelingen met uw bestaande systemen, het overzetten van data uit oude systemen en het trainen van de organisatie. En minstens zo belangrijk: we begeleiden de gebruikers om steeds beter gebruik te maken van de gekozen systemen. Een implementatie stopt namelijk niet op de dag dat het systeem in gebruik wordt genomen!

Wilt u uw recruitment verbeteren?

Neem dan contact op met onze expert Hans Scheers: 06-10942038

Expert in Flex Hans Scheers

Experts in Flex kan u ook breder ondersteunen in uw digitalisering en uw procesoptimalisatie.