Ik wil mijn/ons bedrijf verkopen

Als verkopende partij is het van belang om het bedrijf goed voor te bereiden op een toekomstige overname. Als er op alle fronten een mooi bedrijf staat, dan is er meer interesse vanuit kopers en de waarde en dus de opbrengst is substantieel hoger. Verkopers doen er dus goed aan om geruime tijd voordat het overnameproces van start gaat zich te laten adviseren waar de verbeterpunten liggen en door een goede begeleiding gezamenlijk te bewerkstelligen dat het bedrijf “het mooiste meisje van de klas wordt”.

Naast het zichtbaar maken en adviseren bij het oplossen van de verbeterpunten bieden wij ook ondersteuning in het feitelijke overnameproces.

Wat wij NIET doen: wij treden niet op als “makelaar”, zonder dat we eerst een vendor due diligence hebben gedaan. Onze positie in de markt brengt met zich mee dat er van ons wordt verwacht dat we uitsluitend een transactie begeleiden waar we zelf achter kunnen staan. En een groot voordeel van de vendor due diligence is, dat het de voortgang van het overnameproces enorm verbetert. De vendor due diligence kan alle onderwerpen omvatten, zoals de positie in de markt, het menselijke kapitaal, recruitment, kwaliteit van systemen en digitalisering, de financiële/fiscale situatie en de compliance binnen het HR-flexdomein, of een selectie van deze onderwerpen.

Maak een keuze uit onderstaande opties voor verdere informatie:

Meer weten?

Neem dan contact op met onze expert Henk Geurtsen: 06 2484 3811

Due Diligence expert in Flex Henk Geurtsen